Årets mest spændende æbletræsorter

Bismarck-æblet er en unik sort med en særlig krydret og kompleks smag. Frugten har en dejlig rød farve med gyldenbrune nuancer, som giver den et elegant og indbydende udseende. Kødet er fast og saftigt med en vidunderlig balance mellem sødme og syre. I munden udfolder der sig et smukt samspil af krydrede toner, der minder om kanel, nelliker og muskatnød. Denne æblesort er ideel til både frisk nydelse og madlavning, hvor den tilfører retter en dejlig aroma og dybde.

Vild og syrlig smag i Bramley-æblet

Bramley-æblet er kendt for sin vilde og syrlige smag, som gør det særligt velegnet til madlavning og bagning. Denne kraftige og syrlige sort er en af de mest populære æbletyper i Storbritannien og har også vundet mange hjerter i Danmark. Læs mere om sæsonens bedste æbletræsorter og find den perfekte sort til din have.

Saftige og søde Gala-æbler

Gala-æblerne er kendt for deres saftige og søde smag. Disse æbler har en flot rød farve med gule striber og er særligt populære blandt forbrugere. Gala-æblerne er ideelle til både at spise rå og til madlavning, da de beholder deres faste tekstur selv efter tilberedning. De er rige på vitaminer og mineraler og er derfor et sundt og nærende valg.

Klassisk og fyldig Jonagold

Jonagold er en klassisk æbletræssort, som er kendt for sin fylde og intense smag. Frugterne er store og har en gylden farve med rødlige striber. Kødet er fast og saftigt, med en behagelig sødme og en let syre, som giver en god balance. Jonagold egner sig godt til både friskforbrug og madlavning, da den holder sin form under tilberedning. Træerne er stærke og produktive, og sorten er populær blandt både private og erhvervsmæssige avlere.

Sprøde og aromatiske Elstar-æbler

Elstar-æbler er en af de mest populære æbletræsorter i Danmark. Disse æbler er kendetegnet ved deres sprøde konsistens og intense aroma. Elstar-æbler har en gylden farve med rødlige striber, som giver dem et indbydende udseende. De har en perfekt balance mellem sødme og syre, som gør dem ideelle til både friskspiste og madlavning. Elstar-æbler er særligt velegnede til at blive brugt i æbletærter, æblekage og andre desserter, hvor deres sprøde tekstur og fyldige smag kommer til sin ret.

Lækre og saftige Cox’s Orange Pippin

Cox’s Orange Pippin er en af de mest populære og anerkendte æblesorter. Denne sort er kendt for sine lækre, saftige og velafbalancerede frugter. Æblerne har en flot orange-rød farve og en indbydende duft. Smagen er en dejlig blanding af sødme og syre, som giver en fremragende balance. Cox’s Orange Pippin er et perfekt valg til både friskspiste æbler og til bagning og tilberedning. Sorten egner sig særligt godt til at blive brugt i æblekager, syltetøj og cider.

Delikate og subtile smagsnoter i Egremont Russet

Egremont Russet er en æblesort med et unikt og raffineret smagsprofil. Frugten har en delikat balance mellem sødme og syre, som giver en subtil og kompleks smagsoplevelse. Skrællen har en rustfarvet nuance, der bidrager til æblets karakteristiske udseende. Kødet er fast og saftigt, med en nærmest nøddeagtig aroma. Egremont Russet egner sig særligt godt til friskfrugt, men kan også bruges i madlavning og bagning, hvor dens smagsnoter kommer flot til udtryk.

Friske og sprøde Idared-æbler

Idared-æbler er en af de mest populære æbletræsorter i Danmark. Disse æbler er kendetegnet ved deres friske og sprøde konsistens, som gør dem perfekte til både rå spisning og madlavning. Idared-æbler har en dejlig sødmefuld smag, der giver dem et bredt anvendelsesområde. De passer godt i salater, bagte retter og som snack. Idared-æbler er desuden rige på vitaminer og mineraler, hvilket gør dem til et sundt valg for hele familien.

Kraftfuld og intens smag i Blenheim Orange

Blenheim Orange er en æblesort med en kraftfuld og intens smag. Æblerne har en dejlig balance mellem sødme og syre, som giver en kompleks og nuanceret smag. Frugten har en gylden farve med rødlige striber, og kødet er fast og saftig. Blenheim Orange er et populært valg til madlavning og bakning, da den tåler høje temperaturer godt uden at miste sin form eller smag. Denne æblesort er et must for enhver æblekender, der sætter pris på en intens og uforglemmelig smagsoplevelse.

Mild og cremet Braeburn

Braeburn er en mild og cremet æblesort, der er blevet særdeles populær i de senere år. Frugten har en lys, gylden farve med en rødlig kind, og kødet er fast og saftig. Braeburn har en behagelig, sød smag med antydninger af krydderier og nødder. Æblet er velegnet til både frisk spisning og madlavning, hvor det holder formen godt. Braeburn-æbler kan opbevares i lang tid uden at miste kvalitet.